Retourneren

Niet blij met je ontvangen product(en)? Dat kan natuurlijk altijd en willen we graag voor je oplossen.Wanneer het product ongebruikt en ongeopend is kan dit (goed verpakt) retour gestuurd worden. Vergeet niet om het retour formulier bij je retour te verwerken voor de snelste afhandeling. Zodra de retour bij ons binnen is wordt het door ons gecontroleerd of het inderdaad ongebruikt en ongeopend is. Wanneer de retour is geaccepteerd ontvang je hiervan een email. Je kunt een product retour zenden tot 14 dagen nadat je de bestelling binnen hebt gekregen.  Is je bestelling kapot of incompleet aangekomen? Neem dan vooral contact op met ons.

Wat is de retourtermijn?

Het retourneren van artikelen bij Duurzameluiers.nl en het ontbinden van het contract door het retour sturen van de verzending of het aangeven hiervan via het contactformulier is mogelijk tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Indien je je retour eerst aanmeldt, heb je vervolgens vanaf dat moment nog eens 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen.

Hoe kan ik ruilen?

Artikelen die in de webshop zijn gekocht kunnen worden geruild door deze aan te melden in het retourformulier. Plaats een nieuwe bestelling zodat en retourneer het verkeerde product binnen 14 dagen. 

Hoe stuur ik mijn artikelen retour?

Welke regels gelden er voor het retourneren?

Voor je online bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag nadat je de bestelling in ontvangst hebt genomen. Controleer alsjeblieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je om direct contact op te nemen met ons en dit te melden. Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je het retourneren. Dit geldt ook voor actie artikelen en artikelen die afgeprijsd zijn.

Om een retour succesvol aan te melden, vragen wij je de volgende richtlijnen te volgen;

Waar kan ik mijn retourpakket afleveren?

Wanneer je ervoor kiest om je bestelling te retourneren via een PostNL servicepunt (of een andere vervoerder naar keuze) zijn hier kosten aan verbonden. Deze kosten zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed door Duurzameluiers.nl. Voor een retourzending die door de brievenbus kan zijn de kosten afhankelijk van het gewicht. Voor een retourpakket van 0-10 kg bedragen de retourkosten € 6,95. 

Duurzameluiers.nl
Spionkopstraat 15
2021TH Haarlem 

 

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag teruggestort?

We streven er naar het bedrag zo spoedig mogelijk, doch binnen 14 dagen nadat het product(en) retour is ontvangen, terug te storten. Zodra we je retourzending hebben verwerkt zullen we je hierover per e-mail informeren. Op hetzelfde moment zullen we opdracht geven het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten van de heenzending terug te boeken naar je rekening. Eventuele verzendkosten zullen teruggestort worden wanneer de gehele order retour gestuurd is.

Als je betaalt hebt met iDEAL kun je al binnen enkele dagen je geld op je rekening verwachten. Restitutie van Creditcard betalingen kunnen tot 5-7 werkdagen duren. Indien je drie weken nadat onze klantenservice heeft bevestigd dat het aankoopbedrag zal worden teruggeboekt naar je rekening nog geen geld hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.

Ik heb een verkeerd of beschadigd artikel ontvangen.

Wanneer je onze artikelen ontvangt, controleer dan goed de inhoud van de bestelling. Indien een artikel verkeerd is geleverd of beschadigd is, kan het geretourneerd worden. Wil je graag een ander item ontvangen? Plaats dan een nieuwe order.

Krijg ik mijn verzendkosten vergoed?

Bij een volledige retour, heb je recht op teruggave van het totaal betaalde bedrag, inclusief de verzendkosten. Kies je ervoor om een of meerdere artikelen van je bestelling te houden heb je recht op teruggave van het bedrag van de geretourneerde artikelen, exclusief de verzendkosten. .

Geen retourformulier ontvangen / retourformulier kwijtgeraakt?

Wanneer je geen retourformulier bij je bestelling hebt ontvangen of wanneer je het retourformulier kwijt bent, neem contact met ons op.