Wasbare Zwemluiers zijn onmisbaar deze zomer!

Een wasbare zwemluier, wat is dat? Waarschijnlijk heb je tot nu toe wegwerp zwemluiers gebruikt. Natuurlijk helemaal niets mis mee alleen is het niet zo goed voor het milieu, zijn ze duurder in gebruik en nemen ze veel ruimte in als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De milieuvriendelijke, goedkopere en praktischere oplossing zijn duurzame wasbare zwemluiers.

Je kan ze van verschillende merken bestellen in uiteenlopende hippe en schattige printjes.  

Hoe deze wasbare zwemluiertjes nou precies werken? Je kan ze mooi aansluitend (en dus minder lekgevoelig maken). Bij het ene merk is dat met een touwtje aan de binnenkant en het andere merk heeft bijvoorbeeld verstelbare druk knoopjes. Daarnaast hebben ze elastiek bij de beentjes.  

In het broekje zit altijd een extra laagje met een netje erin zodat zelfs een “grote boodcshap” niet direct “weg drijft”. Net zoals met wegwerp zwemluiers wil je in het geval van een “grote boodschap” wel zsnel mogelijk het zwembad verlaten en een schone wasbare zweluier aandoen. Daarom is het ook altijd handig om te zorgen dat je minimaal 2-3 duurzame wasbare zwemluiers bij je hebt.  

Eigenlijk werken wasbare zwemluiers dus vrijwel hetzelfde als wegwerp zwemluiers, maar wat zijn dan echt de voordelen?  

Laat ik die kort voor je op een rijtje zetten:   

Super handig toch? Onmisbaar dus deze zomer!