Wasbare Luiers wassen, hoe doe je dat?

Het is een veel gestelde vraag van onze klanten; ‘hoe moeten de wasbare luiers eigenlijk gewassen worden?’ We hebben ten slotte te maken met ontlasting en dus vragen veel mensen zich af hoe dit werkt met wassen. Hieronder staat stapsgewijs uitgelegd hoe je de wasbare luiers het best kunt wassen

  1. De eerste stap; lees voor gebruik altijd het wasvoorschrift in de luier zelf. De ene luier mag bijvoorbeeld op 60° gewassen worden, de ander zelfs op 95°. Ook verschilt het per luier of deze in de droger mag.
  2. In gebruik nemen: voordat je de luier gaat gebruiken, moet deze eerst gewassen worden. Dit zorgt er voor dat de luier beter absorbeert. Dit werkt in feiten precies hetzelfde als handdoeken. Deze drogen tenslotte ook beter af na een aantal wasbeurten.
  3. Het bewaren van de vieze luiers; gelukkig wordt de meeste ontlasting weggegooid met het inlegvel. Echter moet een vieze luier vaak even worden opgeslagen voordat deze in de was gaat. Voor wasbare luiers zijn speciale luieremmers met bijbehorend wasnet. Als je de luieremmer goed afsluit, dan blijven vieze luchtjes gewoon in de emmer. Verder is het wel verstandig één keer in de twee, drie dagen te wassen.
  4. Het wassen: lees dus eerst altijd het wasvoorschrift van de luier. Algemeen geldt dat de luiers tot 60° gewassen kunnen worden. In de praktijk zijn de luiers ook volledig schoon op 40°, wat natuurlijk milieuvriendelijker is.
  5. De luiers kunnen ook gewoon in een normale was mee. Al vinden de meeste ouders het prettiger om één keer in de twee, drie dagen een aparte luiers was te doen. De wasmachine staat nog nooit stil in een huishouden met kinderen.
  6. Het drogen: het verschil per luier welke wel, of niet in de droger kan. Het drogen kan eigenlijk dus het best aan de waslijn, en met mooi weer lekker buiten. Het grote voordeel van zonlicht is dat de luiers ook heerlijk schoon bleken. Kies je toch voor de droogmachine, dan kunnen de luiers alleen op lage temperaturen in deze machine.

Wasbare luier

Wassen tot

Droger

Bambino Mio Miosolo (AIO)

60°

ja, op lage temperaturen

Bambino Mio Miocover (overbroekje)

60°

ja, op lage temperaturen

Popolini Onesize (binnen broekje)

95°

ja, op lage temperaturen

Popolini Panda (binnen broekje)

95°

ja, op lage temperaturen

Popolini Easywrap (overbroekje)

60°

ja, op lage temperaturen

Popolini Popowrap (overbroekje)

60°

ja, op lage temperaturen

TotsBots Bamboozle Stretch (binnen broekje)

60°

ja, op lage temperaturen

TotsBots Peenutwrap (overbroekje)

60°

ja, op lage temperaturen

TotsBots Easyfit Star (AIO)

60°

ja, op lage temperaturen

WeeCare Soft (binnenbroekje)

60°

Nee

WeeCare Insert

60°

Nee

WeeCare Shell (binnen broekje)

60°

Nee