Waar moet je op letten bij het kopen van een wasbare luierpakket?

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om van start te gaan met herbruikbare luiers dan kan een wasbare luierpakket erg aantrekkelijk zijn. Samengestelde pakketten zijn er om je het leven makkelijk te maken in het keuzeproces. Toch is het verstandig om op onderstaande punten rekening te houden.

Met welke reden koop je een pakket?

Er zijn meerdere soorten pakketten namelijk: Starterspakketten, voordeelpakketten en inlegvel pakketten. De starterspakketten zijn vooral interessant voor mensen die de eerste stappen zetten in de wasbare luier wereld en zullen naast de luiers ook accessoires bevatten zoals luieremmers, wetbags en inlegvellen. De voordeelpakketten zijn vaak interessant omdat het extra korting geeft als een groter aantal van dezelfde producten tegelijk besteld.

Welk type wasbare luier wil ik?

Voordat je een wasbare luier pakket besteld is het handig om na te denken welk type wasbare luier je wilt gaan gebruiken. Een starterspakket is wel handig en vaak ook aantrekkelijk geprijsd maar maakt misschien een aantal keuzes waar je op termijn spijt van kan krijgen. De belangrijkste is natuurlijk het type wasbare luier dat je wilt gaan gebruiken. Ga je voor de alles-in-één wasbare luier of het tweedelige systeem. Beide hebben voor- en nadelen. Goed om je daar even op te oriënteren alvorens een pakket wordt besteld.

Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?

Denk goed na over het aantal luiers dat je nodig gaat hebben. Het komt eigenlijk neer op de vraag hoe vaak je wilt wassen? Het aantal wasbare luiers in een pakket is meestal afgesteld op gemiddeld gebruik. Ben jij bereid vaker te wassen dan kan je af met minder luiers. Wil je minder hoeven wassen dan is meer luiers aan te raden. Hou er wel rekening mee dat op een gegeven moment je luieremmer vol zit en dat als je minder vaak wilt wassen je waarschijnlijk ook een extra luieremmer nodig hebt.

Wil je weten hoeveel wasbare luiers je nodig hebt? Lees dan ook ons artikel: Wasbare luiers, wat heb je nodig?.

Waarvan zijn de wasbare luiers gemaakt?

Het is goed om te onderzoeken waar de wasbare luier van gemaakt is die in het pakket zit. De samenstelling van de wasbare luiers kunnen nog wel eens verschillen. Sommige producenten maken gebruik van biologisch katoen en andere van bamboe. Zeker de goedkopere merken vaak de Chinese producten worden gemaakt van kunststof, nylon en andere niet ademende stoffen. Wat niet altijd even goed is voor de baby en materiaal en pasvorm gaan vaak hand-in-hand. 

Waar komen de wasbare luiers vandaan?

Naast de kostenbesparing hebben wasbare luiers ook een duurzaam aspect. Het bespaart afval en is daardoor beter voor het milieu. Uiteraard is het hiermee ook verstandig om rekening te houden met  waar het product vandaan komt. Waar wordt het geproduceerd en vooral onder welke omstandigheden wordt de luier geproduceerd. Je kunt je namelijk afvragen hoe duurzaam het product is als het aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt. 

Is een wasbare luier pakket voordeliger?

Wasbare luier pakketten kunnen een prijsvoordeel hebben. Controleer altijd wel even of het pakket daadwerkelijk voordeliger is dan alle losse producten. Je zou een dief van je portemonnee zijn als je niet even verder kijkt of het daadwerkelijk wel zo voordelig is.

Welke accessoires zitten in het pakket?

Wasbare luier pakketten kunnen een prijsvoordeel hebben. Controleer altijd wel even of het pakket daadwerkelijk voordeliger is dan alle losse producten. Je zou een dief van je portemonnee zijn als je niet even verder kijkt of het daadwerkelijk wel zo voordelig is.Als je een starterspakket aanschaft dan zitten daar vaak al accessoires bij zoals een luieremmer of wetbags. Bij de aanschaf van het pakket is het aan te raden even te kijken welke accessoires je nog nodig hebt. Het is natuurlijk zonde om ineens met twee luieremmers opgescheept te zitten of met inlegvellen die eigenlijk niet naar wens zijn.

Kan je met vragen terecht?

Bij een grote aanschaf als een wasbare luierpakket is het fijn als je kunt overleggen met de verkoper in kwestie. Zeker als je net gaat beginnen met wasbare luiers dan is het fijn als er iemand is die je helpt. Ieder kind is anders en daarom is het aan te raden dat als er vragen zijn even contact op te nemen met de verkopende partij.

Wij vinden het zelfs fijn als de klant even contact opneemt rondom de verkoop van een pakket. Dat geeft voor beide zijden een goed gevoel en voorkomt dat er onduidelijkheden zijn rondom de verkoop. Heb je dus vragen. Schroom niet om contact op te nemen.